Veronmaksajat: Perintöverotusta pitäisi kohtuullistaa

Veronmaksajien Keskusliiton mukaan tiedot jopa ulkomaille muuttamisesta perintöverojen välttämiseksi kertovat siitä, että verotus kotimaassa ei ole kohtuullista.  

Viimeksi esille nousseessa tapauksessa Onnisen perheyrityksen enemmistöomistaja, vuorineuvos Maarit Toivanen-Koivisto kertoi muuttavansa ensi vuonna perheineen Portugaliin, jossa ei ole lainkaan perintö- ja lahjaveroa.  

Veronmaksajien Keskusliiton toimitusjohtaja Teemu Lehtinen ei halua ruotia yksittäistapauksia, mutta sanoo ilmiön kertovan muutosten tarpeesta.  

-Perintö- ja lahjaverotuksen pitää olla kohtuullista, jotta se toimisi hyvin. Jos se tehdään hirveän korkeaksi ja ankaraksi, se johtaa suunnittelutarpeen lisääntymiseen. Ja kun taloudellinen intressi on suurempi, tehdään mittavampia järjestelyitä.  

Lehtisen mukaan tällä vaalikaudella tehdyt korotukset ovat askel väärään suuntaan, ja niissä pitäisi pakittaa. Kokonaan Veronmaksajat ei silti perintöveroa poistaisi, ainakaan hätäisesti ja saman tien.  

-Tämän vaalikauden alkaessa meillä oli ihan toimiva perintöverojärjestelmä, joka ei ollut merkittävä este myöskään sukupolvenvaihdoksille. Silloin esimerkiksi ylin marginaalivero perintöveroasteikossa rintaperillisellä oli 13 prosenttia, nyt se on jo 20.

Veronmaksajat nostaisi myös alarajaa nykyisestä 20000 eurosta.

Lue myös:

    Uusimmat