Mainos

Veronmaksajat: Korkovähennyksille jyrkkä ei

Veronmaksajain keskusliiton toimitusjohtaja Teemu Lehtinen katsoo, että pääministeri Paavo Lipposen ja ministeri Suvi-Anne Siimeksen kannattama asuntolainojen korkovähennyksen poisto muilta kuin ensiasunnon ostajilta olisi perusteeton ja väärä keino asuntomarkkinoiden ylikuumenemisen hillinnässä. Lehtisen mukaan korkovähennykset on tällä vuosikymmenellä jo leikattu alle puoleen, minkä vuoksi asuntovelalliset maksavat vähennyksen jälkeenkin tätä nykyä selvää reaalikorkoa.

Veronmaksajat perustelevat vaatimuksiaan sillä, että ensi vuonna korkovähennysten merkitys vähenee edelleen hallituksen päätettyä budjettiriihessään poistaa asuntolainojen ylimääräisen korkovähennyksen. Uusimpien leikkausten jälkeen korkovähennykset pienenevät vuonna 2000 1,8 miljardiin markkaan, kun ne vielä vuonna 1992 olivat 4,2 miljardia markkaa.

lehtinen, teemu, veronmaksajain keskusliiton toimitusjohtaja

Lehtisen mukaan asumiseen kohdistettu yhteiskunnan tuki on jo nyt kohdennettu valtaosin vuokra- ja asumisoikeusasuntoihin asumistukien ja aravatuotannon kautta.
-Korkovähennykset ovat tänä vuonna enää alle neljäsosa asumiseen suunnatusta kymmenen miljardin markan tukipotista, kun vielä vuosikymmenen alussa puolet kaikesta asuntopoliittisesta tuesta oli korkovähennysetuutta, Lehtinen perustelee.

Veronmaksajien keskusliitossa katsotaan, että kaikkea yhteiskunnan asumiseen kohdistamaa tukea ei kannata jatkossakaan keskittää pelkästään vuokra-asunnoissa asuville. Asuntomarkkinoiden ongelmia ei liiton mukaan voida tulevaisuudessakaan ratkaista pelkästään aravatuotannolla, vaan siinä tarvitaan myös kansalaisten asuntosäästämistä ja vapaarahoitteista asuntotuotantoa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.