Mainos

Veronmaksajat esittää osinkoverotukseen lähdeveromallia

Veronmaksajien toimitusjohtaja Teemu Lehtinen esittää osinkoverotukseen samankaltaista mallia kuin korkotulojen verotuksessa käytetään. Lehtisen esityksessä yhteisövero alennettaisiin 27 prosenttiin ja osinkojen lähdeveroksi tulisi viisi prosenttia. Se merkitsisi yhteensä 30,65 prosentin veroa yhtiön jakamalla voitolle. Jos lähdevero olisi 10 prosenttia, tulisi jaetun voiton veroksi 34,30 prosenttiin.

Lehtisen mielestä paras ratkaisu olisi säilyttää nykyinen malli, mutta koska hallitusohjelmassa todetaan, että yhtiöveron hyvitysjärjestelmästä luovutaan, pitäisi tämä tehdä mahdollisimman vähäisin vaurioin. Lehtisen mukaan pk-yritysten verotuksen erityinen huojentaminen on helppo toteuttaa tällä mallilla. Jos yhteisöverokantaa alennetaan ja lähdeverokantakin pidetään matalana, ei erityisiä kohdennettuja lisähuojennuksia edes tarvittaisi.

Malli on Lehtisen mukaan yksinkertainen, selkeä ja ymmärrettävä. Se on hallinnollisesti tehokas, sillä vero lasketaan ja tilitetään voittoa jakavassa yrityksessä. Lisäksi osingon saajan verotus on mahdollisimman helppoa. Samalla tämä malli olisi ongelmaton EY-oikeuden kannalta, sillä sitä voitaisiin sovittaa myös rajat ylittäviin osinkoihin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.