Veronmaksaja, varo! Vaarallinen huijausviesti veronpalautuksista liikkeellä – näin tunnistat väärennöksen

Oletko sinä saanut huijausviestin Afrikan prinsessalta? Tästä syystä tökerökin rahahuijaus onnistuu 2:59

Verohallinto varoittaa liikkeellä olevasta veronpalautuksiin liittyvästä huijausviestistä. Verohallinto varoittaa ihmisiä avaamasta viestiä. Lisäksi viesti neuvotaan tuhoamaan. 

Katso videolta, kuinka tökeröltäkin kuulostava rahahuijaus voi onnistua.

Verohallinto kertoo Twitterissä, että huijausviesteillä kalastellaan yleensä luottokortti- tai tilinumerotietoja valheellisen veronpalautusilmoituksen turvin. 

Verohallinnon turvallisuusjohtaja Samuli Bergström kertoo, että kyseessä on tämän vuoden veronpalautuksiin kohdistettu tietojenkalasteluviesti. 

– Huijauksessa käytetään samaa viestipohjaa jopa kirjoitusvirheineen kuin aiemmin syyskuussa tehdyssä huijauskampanjassa, esim. syyskuussa. Kampanja on kuitenkin uusi, kertoo Bergström. 

Näin tunnistat huijauksen

Verohallinnolla ei hänen mukaansa ole tietoa lähetettyjen viestien määrästä. Saatujen ilmoitusten perusteella laajuus on kuitenkin pienempi kuin syyskuussa. 

– Kansalaisten kannattaa muistaa että Verohallinto ei koskaan pyydä tilinumeroita tai luottokorttien numeroita sähköpostilla tai tekstiviestillä. Asiakkaiden kannattaa tuhota viesti avaamatta sitä, kertoo Bergström.

Lisäksi Verohallinto muistuttaa Twitterissä, ettei se lähetä verotuspäätöstä sähköpostitse. Huijausviestit voi tunnistaa myös huonon kielen tai ulkoasun perusteella. 

Lue myös:

    Uusimmat