Mainos

Veronalennukset hallitusneuvotteluihin

Hallitusneuvotteluissa pyritään huomenna saamaan aikaan päätöksiä mm. alkavan hallituskauden veronalennuksista.

Hallitusneuvotteluissa pyritään huomenna tekemään päätöksiä alkavan hallituskauden veronalennuksista. Päätöksiä yritetään tehdä myös muun muassa siitä, siitä, mitä etuuksia tullaan mahdollisesti korottamaan. Sekä keskustan ja että SDP:n neuvottelijoiden piirissä arvioitiin illalla, että ylivoimaisia esteitä avoinna olevien kysymysten ratkaisemiselle ei ole.

Keskusta haluaa jo tälle vuodelle 180 miljoonan euron kevennykset. SDP:kään ei sulje pois jo tälle vuodelle tulevia huojennuksia, mutta demarit haluaisivat painottaa parina seuraavana vuonna ensisijaisesti perinteisiä työllistämistoimia.

Uuden hallituksen talous-, vero- ja työllisyyslinjauksia valmistellaan SDP:n Antti Kalliomäen johtamassa työryhmässä.

Alennuksia jo tänä vuonna?

Ensimmäiset veronalennukset saattavat tulla vielä tämän vuoden puolella. Kalliomäki oli sitä mieltä, että tälle keväälle kaavaillun elvyttävän lisäbudjetin sisältöä ei päätettäisi vielä hallitusneuvotteluissa, vaan uusi hallitus saisi rauhassa valmistella sitä.

Keskustan piiristä taas sanottiin, että ainakin peruslinjat olisi syytä hyväksyä jo hallitusneuvotteluissa.

Neuvottelujen yhdessä työryhmässä valmistauduttiin illalla ratkaiseviin keskusteluihin siitä, miten hallituskauden pelivara etuuksien korottamiseen käytetään. Keskusta on pitänyt esillä vähimmäisäitiyspäivärahan ja kotihoidontuen korottamista. SDP:n tavoitelistalla päällimmäisinä olivat korotus ensimmäisen lapsen lapsilisään ja tarveharkinnan poistaminen työmarkkinatuesta.

Lainaperusteinen opintotuki ei ohjelmassa

Kohua herättänyt ehdotus korkeakouluopiskelijoiden opintorahan korvaamisesta opintolainalla ei sisälly uuden hallituksen toimenpideohjelmaan. Hallitusohjelmaan oli tiettävästi tekeillä linjaus, että opintotukea kehitetään opintorahapainotteisena

Lisäksi keskusteluissa oli esillä työryhmän perustaminen miettimään sitä, miten opintolainan käyttöä voisi tehdä houkuttelevammaksi ja miten opiskeluaikojen venymistä voitaisiin ehkäistä.

Hallitusneuvotteluja vetävä Anneli Jäätteenmäki (kesk.) vakuutteli edelleen "hyvästä hengestä", mutta sosiaalidemokraattien joukoista tuli sellaisia viestejä, ettei tämä ole koko totuus. Neuvotteluja on leimannut myös kyräily ja epäluulo toisen osapuolen pyrkimyksiä kohtaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.