Mainos

"Verolistat eivät kerro koko totuutta"

Veronmaksajat ry:n Teemu Lehtinen korostaa, etteivät julkiset verotiedot kerro mitään muun muassa korkotuloista.

Viime vuoden verotiedot julkistettiin tänään. Viime vuonna ei enää peritty varallisuusveroa, joten tietoja Suomen rikkaimpien listasta ei ole saatavilla.

MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut Veronmaksajat ry:n toimitusjohtaja Teemu Lehtinen pitää verolistoihin liittyvää kiinnostusta ymmärrettävänä.

- Minä en halua sitä moralisoida. Kun verotiedot kerran ovat julkisia, on ymmärrettävää että varsinkin yhteiskunnallisesti vaikuttavissa tehtävissä olevien ihmisten osalta näitä tietoja seurataan, Lehtinen toteaa.

Lehtinen kuitenkin korostaa, etteivät listat kerro koko totuutta.

- Asiasta tekee vähän mutkikkaamman se, että kaikki pääomatulotkaan eivät näy - ei tulona eikä verona - esimerkiksi korkotulot. Niistä menee lähdevero suoraan pankissa, eikä niitä näy henkilön tuloissa lainkaan. Näitä listoja pitäisikin katsoa sillä silmällä, ettei ne koko totuutta ihmisten taloudenpidosta todellakaan kerro, Lehtinen opastaa.

Suomen marginaaliverotus ankaraa

Lehtinen pitää tavallisen palkansaajan verotusta ankarana. Keskituloinen maksaa Suomessa veroa 30 prosenttia ja vähän ylikin. Erityisen suurena epäkohtana hän pitää lisätulon korkeaa verotusta.

- Kyllä voi sanoa, että osaamista ja uralla edistymistä kyllä rokotetaan edelleen ankarasti, Lehtinen arvostelee.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.