Mainos

Verokorttien teko siirtynyt verkkoon

Verokortteja on tehty alkuvuonna verkossa ennätystahtiin. Yli 63 prosenttia kaikista verokorttiaan muuttaneista on tehnyt muutokset verohallinnon verkkopalvelussa

Viime vuonna vastaavaan aikaan verkossa tehtyjä verokortteja oli 43 prosenttia kaikista verokorttimuutoksista.

Jos tahti ja tilattujen verokorttien määrä pysyvät samana, verkossa tehdään verohallinnon arvion mukaan tänä vuonna kaikkiaan yli 200 000 verokorttia enemmän kuin viime vuonna.

– Haluamme tarjota asiakkaille mahdollisimman vaivattoman tavan hoitaa verokorttiasioitaan ja siksi panostamme verkkopalveluumme. Kotiin tulevaan verokorttiin ei yleensä tarvitse tehdä muutoksia, paitsi jos esimerkiksi tulot tai elämäntilanne muuttuvat, kertoo viestintäpäällikkö Merja Kangas.

Myös ennakkoveroaan muuttavat ovat löytäneet verkon. Ennakkoveroja on voinut hakea ja muuttaa verkossa tämän vuoden alusta lähtien. Tähän mennessä mahdollisuuteen on tarttunut noin 20 prosenttia asiakkaista. Ennakkoveroja maksavat tyypillisesti esimerkiksi yrittäjät ja maanviljelijät.

Verohallinto on lähettänyt vuoden 2014 verokortin kaikille yli 15-vuotiaille. Tuoreet kortit tulevat voimaan 1. helmikuuta.

Jos elämäntilanne tai tulot muuttuneet, voi verokorttia olla tarpeen muuttaa. Uuden verokortin saa helposti ja nopeasti osoitteesta vero.fi/verokortti. Muutosverokortin voi joko tulostaa itse tai tilata postitse kotiin tai suoraan työnantajalle. Tulostettu verokortti on heti käyttövalmis.

Verokorttia voi muuttaa läpi vuoden. Muutoksia tehdään vuosittain noin 1,5 miljoonaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.