Mainos

Verokikkailu tytäryhtiöiden avulla lisääntynyt

Monikansalliset yritykset ovat jääneet aiempaa useammin kiinni tytäryhtiöiden käytöstä verosuunnittelussa. Verohallinto on karhunnut konserneilta noin 100 miljoonaa euroa vuosittain siirtohinnoittelun vuoksi ja summa on tarkastusten perusteella kasvamassa.

Tapaukset ovat tyypillisesti sellaisia, joissa tytäryhtiöiden omaisuutta tai tuotteita myydään omalle konsernille alennushintaan. Näin vältytään maksamasta veroja tytäryhtiön kotimaassa.

- Esimerkiksi suomalainen tytäryhtiö on kehittänyt teknologiaa, jota konsernin muut yhtiöt hyödyntävät. Suomalainen yritys saattaa tehdä tappiota, mutta teknologiaa hyödyntävän konserniyhtiön tulos on hyvä, kertoo Konserniverokeskuksen erityisasiantuntija Sami Laaksonen.

Saatavien perinnässä kestää helposti vuosia, koska yhtiöt käyttävät valitusmahdollisuudet hyväksi ja yhtenä osapuolena kiistassa on myös toisen yhtiön kotimaa.

Verohallinto on viime aikoina lisännyt panostusta siirtoverotuksen tarkkailuun. Laaksosen mukaan ilmiö yleistyy samalla, kun yhtiöt tulevat entistä kansainvälisemmiksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.