Mainos

Verojen kiertäminen on kansallislaji myös Italiassa

Italian valtio menettää vuodessa noin 135 miljardin euron tulot, koska verojen kiertäminen on myös Apenniinien niemimaalla kansallisurheilua. Velkakriisin vuoksi käytännössä jo konkurssiin ajautunut Kreikka on toinen veronkiertäjien paratiisi euroalueella.

Italian hotelli- ja ravintola-ala yksin jättää vuodessa 13,5 miljardin euron arvosta veroja maksamatta. Käytännössä se tarkoittaa, että hotellien ja ravintoloiden 185 miljardin euron vuotuisesta liikevaihdosta noin 36 miljardia tehdään pimeästi.

Cescat-tutkimuslaitoksen tekemän selvityksen mukaan erityisesti pienet italialaiset perheravintolat ja –hotellit ovat ahkerimpia verojen kiertäjiä. Harmaata ravintolatoimintaa harjoitetaan aktiivisimmin maan eteläosissa.

Ei mitään kuitilla

Veronkiertäjiä on runsaasti myös Italian rakennusalalla. Roomalaispariskunta, joka ei halua nimeään julkisuuteen, kertoo pyytäneensä tunnetulta rakennusliikkeeltä tarjousta asuntonsa saneeraamisesta.

- Halusimme urakasta asiallisen laskun ja kuitit, koska haimme julkista tukea asunnon energiatehokkuuden parantamiseen. Rakennusyrittäjä ilmoitti, että he tekevät käytännössä kaiken pimeästi, roomalaismies selvittää MTV3 uutisille.

Kun maksun aika tuli, yrittäjä pyysi neljä sekkiä, jotka osoitettiin hänen tyttärelleen.

- Kyseessä oli rakennusliike, jota myös monia julkisia rakennushankkeita toteuttanut arkkitehtiystävämme suositteli, pariskunta lisää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.