Mainos

Verohallitus postittaa veroilmoituksia

Esitäytetyn verolmoituksen saa kotiinsa lähes 5 miljoonaa veronmaksajaa. Verohallitus kehottaa asiakkaita tarkistamaan tietojen oikeellisuuden.

Verohallitus postittaa parhaillaan esitäytettyjä veroilmoituksia viime vuodelta. Ilmoitus lähetetään noin 4,9 miljoonalle veronmaksajalle. Ensimmäiset olivat asiakkailla jo ennen pääsiäistä ja viimeiset saapuvat huhtikuun viimeisellä viikolla.

Esitäytetty veroilmoitus on pitkälti samanlainen kuin viime vuonna. Uutta on, että verohallinto on laskenut ja esitäyttänyt veroilmoitukseen tiedossaan olevat sijoitusrahasto-osuuksien lunastuksista syntyneet luovutusvoitot ja -tappiot.

- Asiakkaan on aina tarkistettava esitäytetyn veroilmoituksen tietojen oikeellisuus, lisättävä puuttuvat tiedot ja korjattava virheelliset tiedot. Myös lomakkeelle merkitty pankkitilin numero kannattaa tarkistaa ja tarvittaessa korjata tai lisätä, jotta veronpalautuksen saa nopeasti ja vaivattomasti omalle tililleen, Verohallitus kehottaa.

Kuitteja ja tositteita ei liitetä palautettavaan veroilmoitukseen. Asiakkaan tulee säilyttää tositteet kuusi vuotta verovuoden päättymisestä. Jos esitäytettyä veroilmoitusta ei ole tullut huhtikuun loppuun mennessä, on syytä ottaa yhteyttä verotoimistoon.

Viimeinen palautuspäivä on merkitty lomakkeeseen. Jos korjattavaa tai lisättävää ei ole, esitäytettyä veroilmoitusta ei palauteta verotoimistoon.

Esitäytetyn veroilmoituksen mukana tulleet tilisiirtolomakkeet tulee säilyttää mahdollisen jäännösveron maksamista varten. Jos asiakas korjaa esitäytettyä veroilmoitusta tai verohallinto saa muualta verotukseen vaikuttavia tietoja, lähetetään lokakuun loppuun mennessä uusi verotuspäätös, tilisiirtolomakkeet ja verotustodistus.

Kotitalousvähennyksen suosio kasvoi edelleen

Vuonna 1997 kokeilusta alkanut kotitalousvähennys on entistä suositumpaa. Toissa vuoden verotuksessa kotitalousvähennystä haki lähes 220 000 asiakasta. Kotitalousvähennyksiä myönnettiin noin 140,3 miljoonaa euroa. Keskimääräinen vähennys oli 645 euroa kotitaloutta kohden.

Kotitalousvähennyksen enimmäismäärää on vuodesta 2005 korotettu tavanomaisen kotitalous-, hoiva- ja hoitotyön osalta 2300 euroon.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.