Mainos

Verohallinto usuttaa asiakkaita verkkoon - lähettää tekstiviestejä

Verohallinto saattaa jatkossa muistuttaa tekstiviestillä, kun veroilmoituksen viimeinen palautuspäivä lähestyy. Tekstiviestin saa kokeeksi tänä keväänä noin 10 000 ihmistä, kertoo verohallinto.

Viestit lähetetään ensi viikolla. Viestissä muistutetaan lähestyvästä palautuspäivästä ja kannustetaan tekemään mahdolliset muutokset verkossa. Tavoitteena on, että yhä useampi täyttäisi veroilmoituksensa verkossa.

Muistutusviestillä halutaan myös vähentää viimeisen palautuspäivän jälkeen tulevia täydennyksiä, sanoo verohallinnon suunnittelija Tuomo Sallinen.

– Saamme määräaikaan mennessä sähköisesti palautetut täydennystiedot käsiteltyä koneellisesti, mikä nopeuttaa verotuksen valmistumista.

Jos tulokset ovat hyviä, kokeilua voidaan laajentaa ensi vuonna. Sallisen mukaan osalle tekstiviestin saaneista lähetetään myös palautekysely.

– Lähetämme myös osalle näistä tekstiviestin saaneista palautekyselyn. Sen toivotaan kertovan meille, miten he ovat kokeneet tämmöisen muistutusviestin tai ohjeviestin saamisen. Lisäksi analysoimme, minkä verran ilmoittaminen verkossa lisääntyy muistutusviestien ansiosta.

Sen sijaan veroilmoituksen siirtyminen kokonaan verkkoon on vielä suunnittelun asteella.

 – Se on tavoitetila. Pyrimme jatkuvasti parantamaan mahdollisuuksia toimia sähköisesti. Täysin sähköiseen veroilmoitusjärjestelmään on vielä vuosien matka, myöntää Sallinen.

Verohallinto huomauttaa, että viesteissä ei koskaan kysytä henkilötietoja tai verkkopankkitunnuksia. 

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.