Mainos

Verohallinnon hankinnoissa puutteita

Verohallinnon tietojärjestelmien palveluhankintojen kilpailuttamisessa on löytynyt puutteita.

Valtiontalouden tarkastusvirasto on löytänyt puutteita verohallinnon eräissä hankinnoissa. Pääosin vuoteen 2001 kohdistuneessa tarkastuksessa kävi ilmi, että kaikkia tietojärjestelmien palveluhankintoja ei ollut kilpailutettu lainkaan tai lain edellyttämällä tavalla.

Lain mukaan kilpailuttaminen on julkisissa hankinnoissa pääsääntö ja siitä voidaan poiketa vain erityisistä syistä. Hankintalainsäädännössä pääperiaatteita ovat edullisuus, kilpailuttaminen, tarjoajien tasapuolinen kohtelu sekä julkisuus ja avoimuus.

Tarkastusviraston mielestä hankintalainsäädäntöä tulisi täsmentää eräiltä osin. Esimerkiksi pitkäaikaiset, toistaiseksi voimassa olevat palvelusopimukset tulisi kilpailuttaa aika ajoin uudelleen, jotta mahdollisille uusillekin palveluntuottajille annettaisiin mahdollisuus päästä markkinoille.

Verohallinnolle hankittiin vuonna 2001 tietojärjestelmiin liittyviä konsultointipalveluja noin 33 milj. euron arvosta. Hankinnoista kaksi kolmannesta tehtiin Tietokarhu Oy:ltä, joka on valtion ja Tietoenatorin yhteisyritys.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.