Mainos

Veroehdotus ensi vuonna jo 2,5 miljoonalle

Jo 2,5 miljoonaa veronmaksajaa säästyy vuodenvaihteessa veroilmoituksen teolta veroehdotusmenettelyn laajenemisen myötä. Vuoden 1997 verotuksessa tämän menettelyn piirissä olevat saavat Verohallituksen tiedotteen asiasta kotiinsa lähipäivinä.

Loput noin 1,5 miljoonaa verovelvollista saavat tuttuun tapaan täytettäväkseen veroilmoituslomakkeen vuodelta 1997. Lomakkeet tulevat viimeistään 15. tammikuuta, ja ilmoitukset on jätettävä verottajalle 2. helmikuuta menneessä. Veroehdotusmenettelyn piiri laajeni näin miljoonalla veronmaksajalla vuoden 1996 verotuksesta.

Veroehdotusmenettelyssä mukana olevien ei siis tarvitse tehdä veroilmoitusta. He saavat ensi touko-kesäkuussa tarkistettavakseen veroehdotuksen, johon on laskettu tämän vuoden verotuksen lopputulos verohallinnon käytössä olevien tietojen perusteella.

Verohallinto saa tiedot muun muassa työnantajien, eläke- ja vakuutuslaitosten ja pankkien vuosi-ilmoituksilta. Asunto- ja opintovelkojen korot ovat nyt ensi kertaa mukana veroehdotuksissa. Tulonhankkimisvelat ja niiden korot on edelleen itse lisättävä veroehdotukseen.

Tätä vuotta koskevat ennakonpidätystodistukset, lainojen korkotodistukset ja muut maksukuitit on syytä säilyttää ensi touko-kesäkuuhun asti veroehdotuksen tarkistamista varten.

Jos asiakkaalla on korjattavaa tai täydennettävää veroehdotukseen, hänen on liitettävä tarvittaessa tositteet palautettavaan ehdotukseen, muistutetaan Verohallituksesta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.