Mainos

Verkossa voi kirjoittaa teoksia yhdessä kirjailijoiden kanssa

Uneksia.com jatkaa verkon mahdollisuuksien kartoittamista kirjallisuuden uutena ulottuvuutena. Osoitteessa uneksia.com voi seurata kuinka erästä tarinaa rakennetaan.

Sivuilla on muistikirjamerkintöjä Seita Parkkolan ja Niina Revon tekeillä olevan nuortenromaanin, työnimellä Cluedo, kirjoittamismatkan varrelta. Siellä voi tutustua kirjan henkilöihin, lukea otteita käsikirjoituksesta ja tehdä kirjoitusharjoituksia. Sieltä löytyy myös kirjoittajia innostanutta materiaalia, pätkiä kauno- ja tietokirjallisuudesta ja työn edetessä haastatteluja ja valokuvia. Niina Repo ja Seita Parkkola ovat siis avanneet kirjalleen verkkoon rinnakkaismaailman, jota lukijat ja tekijät yhdessä luovat.

-Verkko kiinnostaa meitä, koska sinne kaivataan sisältöä ja sisällön tuottajia. Kun lukijat ja käyttäjät ryhtyvät tekijöiksi, saamme esille kiinnostavia ajatuksia muuttamaan ja muodostamaan uutta todellisuutta, Seita Parkkola sanoo. Seita Parkkola ja Niina Repo uskovat, että verkostoituminen yhteen muiden kirjoittajien kanssa ei jaa nautintoa vaan monistaa sitä.

Uneksia.com on toinen askel prosessissa, jonka ensimmäinen askel oli Susitosi, nuortenromaani, joka julkaistiin maaliskuussa 2001 WSOY:n lasten ja nuortenkirjallisuuden osastolta. Kirjalla on rinnallaan kirjoitussivusto ja karttuva verkkokirja osoitteessa susitosi.wsoy.fi. Siellä lukijat voivat osallistua tarinan maailmaan itse kirjoittamalla ja muiden kirjoittajien tekstejä lukemalla. Susitosi kirjaan liittyy myös oma nuorten kirjoittajakurssi.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.