Laaja verkkohäiriö ratkaistu - syynä ei palvelunestohyökäys

Fujitsun häiriö on kaatanut aamupäivällä monia julkishallinnon verkkopalveluita.

Fujitsun viestintäjohtaja Satu Pelttari kertoo MTV Uutisille, että Fujitsulla oli verkossa yhteen konesaliin rajoittunut häiriö, joka vaikutti useiden Fujitsun asiakkaiden palveluihin.

Vika saatiin alkuiltapäivästä paikallistettua ja osittain korjattua. 

Kello 12.42 Fujitsu kertoi Twitter-sivuillaan, että palvelut toimivat jo pääosin. Ongelman syyksi varmistui tekninen vika. 

Pelttarin mukaan tekninen vika löytyi konesalissa rakenteilla olevassa uudessa palvelinympäristössä.

– Osa uusista komponenteista osoittautui viallisiksi ja niiden aiheuttama ylimääräinen verkkoliikenne ylikuormitti  konesalin runkoverkon, Pelttari selittää. 

Tietoverkon kaatumisesta kertoi aamupäivällä muun muassa Espoon kaupunki. Helsingin Uutisten mukaan nettiliikenteen lisäksi myös sähköpostiliikenne oli kokonaan katkennut.  

Lehden mukaan vika havaittiin aamulla noin kello 10.

Myös oikeusministeriön ja verottajan verkkosivut kaatuivat aamupäivällä. Kyse oli niiden tiedotuksen mukaan isosta ongelmasta tietoteknisen palveluntarjoajan puolella.  

Verottajan vero.fi-sivusto ja verotuksen sähköiset asiointipalvelut, kuten veroilmoitus verkossa -palvelu olivat tilapäisesti poissa käytöstä. 

Vika ei sen mukaan koskenut verotusohjelmia eikä vaikuttanut verotuksen laskemiseen. Myöskään kansalaisten tiedot eivät olleet vaarassa.    

Niin ikään poliisin sähköisissä palvelut on ollut häiriötä. Poliisi kertoi asiasta Twitterissä.



  

Lue myös:

    Uusimmat