Mainos

Verkkouutiset: Vihreät ei lähde ydinvoimahallitukseen

Vihreät ei lähde mukaan seuraavaan hallitukseen, mikäli hallitusohjelmaan kirjataan ydinvoiman lisärakentaminen tai vesivoimakapasiteetin lisääminen.

- Sellaiseen hallitukseen, joka on sitoutunut ydinvoiman lisärakentamiseen, me emme lähde, vihreiden puheenjohtaja Anni Sinnemäki sanoo Verkkouutisissa.

Valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Jyri Häkämies (kok.) sanoi viime viikolla Nykypäivässä, että kokoomus haluaa Loviisan ydinvoimalaitosten korvausinvestoinnin eli uuden ydinvoimaluvan kirjattavaksi seuraavaan hallitusohjelmaan.

Vihreät ei halua Sinnemäen mukaan lähteä myöskään sellaiseen hallitukseen, joka on sitoutunut vesivoimakapasiteetin lisäämiseen:

- Viime hallitusneuvotteluissa yksi iso kysymys oli nimenomaan se, että suomalaiset ympäristöarvot turvataan niin, että ei sallita uusia, ympäristöä merkittävästi tuhoavia vesivoimahankkeita ja että lainsäädäntö pidetään tässä ennallaan. Uskon, että nämä tavoitteet ovat meille edelleen tärkeitä, jos olemme mukana neuvottelemassa seuraavan hallituksen ohjelmasta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.