Mainos

Verkkouutiset: Orpo, Räty ja Toivakka uudet ministerit

Tuleva pääministeri Alexander Stubb ehdottaa kokoomuksesta kolmea uutta valtioneuvoston jäsentä, uutisoi Verkkouutiset.

Kokoomuksen uusi puheenjohtaja Alexander Stubb ehdotti puoluehallitukselle Laura Rätyä uudeksi sosiaali- ja terveysministeriksi, Lenita Toivakkaa eurooppa- ja ulkomaankauppaministeriksi ja Petteri Orpoa maa- ja metsätalousministeriksi. Lisäksi Paula Risikko siirtyisi sosiaali- ja terveysministerin paikalta kunta- ja liikenneministeriksi.

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeriys vapautuu pääministeriksi siirtyvältä Stubbilta itseltään. Kunta- ja liikenneministeri Henna Virkkunen siirtyy Euroopan parlamenttiin. Maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen jättää tehtävänsä.

Ministerinimistä päättää puoluehallituksen jälkeen kokoontunut kokoomuksen eduskuntaryhmä.

Mikkeliläinen Lenita Toivakka, 52, on kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, kauppatieteiden maisteri ja kauppias-yrittäjä.

Laura Räty, 36, on Helsingin apulaiskaupunginjohtaja ja entinen kokoomuksen puoluevaltuuston puheenjohtaja. Hän tuli eduskuntavaaleissa 2011 Helsingissä tarkistuslaskennan jälkeen ensimmäiselle varasijalle.

Turkulainen Petteri Orpo, 44 on toisen kauden kansanedustaja, valtiotieteiden maisteri sekä entinen erityisavustaja ja puoluevirkailija. Hänestä tuli kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2012.


Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.