Mainos

Verkkouutiset: Oikeusministeri väläyttää tasa-arvoisen avioliittolain etenemistä

Oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin (rkp) mielestä hallituksen pitää neuvotella uudelleen hallitusohjelmastaan,  jos eduskunnan enemmistö tukee kansalaisaloitetta tasa-arvoisesta avioliittolaista. Henrikssonin kannasta uutisoi Verkkouutiset.

– Me olemme sopineet hallitusneuvotteluissa, että hallitus ei anna tällaista lakiesitystä tällä hallituskaudella. Mutta on tietysti myös niin, että se on neuvottelujen paikka, jos asia etenisi niin, että enemmistö eduskunnasta päätyisi kannattamaan tätä aloitetta, Henriksson pohdiskelee asiaa Verkkouutisille.

– Kun hallitusohjelmaa kirjoitettiin, eihän silloin myöskään tiedetty, että tulee tällainen kansalaisaloite, ministeri huomauttaa.

Viime viikolla jätetty kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliittolaista sallisi avioliitot sukupuolisesta suuntautumisesta riippumatta.

Hallitusneuvotteluissa tehty suullinen sopimus, ettei hallitus tuo esitystä sukupuolineutraalista avioliittolaista, perustui kristillisdemokraattien vaatimukseen. Hallitusohjelmaan asiasta ei kirjoitettu mitään.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.