Mainos

Verkkosivusto: Elop hautasi Nokian tabletin vuonna 2010

Nokia suunnitteli oman taulutietokoneen tuomista markkinoille jo vajaat pari vuotta sitten, kirjoittaa verkkosivusto Taskumuro.com.

Sivuston haastattelemien nokialaisten mukaan toimitusjohtaja Stephen Elop kehui vuoden 2010 lopussa vuolaasti Senna-koodinimellä kulkenutta taulutietokonetta. Tabletti oli rakennettu Meego-käyttöjärjestelmän varaan.

Asiat muuttuivat kuitenkin, kun Nokia julkaisi helmikuussa 2011 yhteistyösopimuksen Microsoftin kanssa. Tämän myötä Meego-käyttöjärjestelmästä luovuttiin ja myös taulutietokone jäi toteutumatta.

Verkkosivuston mukaan Elop oli käynnistänyt vuonna 2010 selvitysprojektin älypuhelinstrategiasta. Selvitystyön aikana Meego-tiimillä ei ollut esitellä Elopille tai Nokian hallitukselle puhelinta, joka olisi varmuudella saatu ulos joulumarkkinoille 2010.

Meego ei myöskään kelvannut muille valmistajille. Nokia oli markkinajohtaja ja muiden mielestä yhtiöllä oli liikaa valtaa Meego-projektissa. Samsung, LG ja Sony Ericsson eivät lähteneet yhteistyöhön Meego-ekosysteemin kehittämiseksi. Samalla suuret eurooppalaiset operaattorit vetäytyivät investoinneista.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.