Verkkosivuja hakkeroidaan innokkaasti sodan aikana

Irakin sota vaikuttaa epäsuorasti julkisiiin verkkoihin. Ilmiöt eivät johdu esimerkiksi USA:n tai Irakin sotilasviranomaisten mahdollisesta sodankäynnistä verkossa, vaan yksityisten hakkereiden toimista, joilla he haluavat saada sanomansa julki.

Hakkeroinnin näkyvintä puolta on murtautuminen vastustajan Internetin kotisivupalveluihin. Vastustajan webbipalvelun etusivu vaihdetaan usein vaikkapa joksikin propagandaviestiksi.

Hakkerit voidaan jakaa kolmeen ryhmään:

- USA:ssa asuvat isänmaalliset hakkerit, jotka haluavat ottaa osaa sotaan, mutta joilla ei ole muuta mahdollisuutta kuin hyökätä virtuaalista vihollista vastaan verkkojen kautta. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi DDOS-hyökkäystä (palvelunestohyökkäys) Irakin suurlähetystön tai Euroopassa toimivan irakilaisen yhtiön sähköpostipalvelinta vastaan.

- Islamilaiset ääriryhmät, jotka haluavat taistella havaitsemaansa vihollista vastaan hyökkäämällä amerikkalaisia verkkosivustoja vastaan ja erityisesti sotilasjohdon .mil-päätteisiä sivustoja vastaan.

- Rauhanaktivistit, jotka eivät ole sen enempää USA:n kuin Irakinkaan puolella, vaan ovat vain yleensä sotaa vastaan. Olemme esimerkiksi nähneet useita tietokoneviruksia, jotka levittävät sodan vastaista sanomaa tai yrittävät muulla tavoin käyttää tilaisuutta hyväkseen.
Lisätietoja Irak-viruksista ja krakkeroinneista

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat