Mainos

Verkkorikollisuus keskittyy tulevaisuudessa Afrikkaan

Tällä hetkellä verkkorikollisuuden ykkösmaita ovat kuitenkin vielä Venäjä, Brasilia ja Kiina.

Verkkorikollisuus keskittyy tulevaisuudessa Afrikan maihin sekä Meksikoon ja Intiaan, ennustaa tietoturvayritys F-Secure.

Yhtiön tekemän kartoituksen mukaan verkkorikollisuus kehittyy nopeasti näillä alueilla, koska internetyhteydet ja tietotekniikkaosaaminen lisääntyvät, mutta IT-alan työpaikkoja ei ole tarjolla tarpeeksi.

Vielä toistaiseksi verkkorikollisuuden ykkösmaita ovat kuitenkin Venäjä, Brasilia ja Kiina.

F-Securen tutkimusjohtajan Mikko Hyppösen mukaan verkkorikollisuus on lähivuosina muuttunut merkittävästi. Vielä 90-luvulla virusten kirjoittaminen oli teinien huvittelua ja kiusantekoa. Nykyään haittaohjelmilla on tarkoitus tehdä rahaa.

- Nyt ollaan siirtymässä yhä kehittyneempiin menetelmiin, esimerkiksi näppäimistön nauhoittamiseen. Käyttäjän koneeseen tullut haittaohjelma nauhoittaa kaiken, mitä käyttäjä koneellaan naputtelee, esimerkiksi luottokortin numeron verkkokaupassa. Näitä kopioituja tietoja voi käyttää kuka tahansa.

Hyppösen mukaan verkossa on isoja hakkereiden foorumeita, joissa myydään sekä viruksia että kopiointityökaluilla varastettuja tietoja, kuten luottokorttinumeroita ja salasanoja.

- Maailmanlaajuisesti näitä reittejä pitkin viedään ihmisiltä rahaa jopa satoja miljoonia euroja, Hyppönen arvioi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.