Mainos

Verkkopankkihuijauksesta epäiltynä suomalaisia ja ulkomaalaisia

Nordean tammikuussa ilmitulleesta verkkopankkihuijauksesta epäiltyjen joukossa on sekä suomalaisia että ulkomaalaisia, kertoo keskusrikospoliisi.

Tällä haavaa vangittuna on yksi henkilö, mutta tutkinnan aikana pidätettyjä ja vangittuja on ollut useita. Heitä epäillään petos- ja rahanpesurikoksista. Tapauksen esitutkinta jatkuu vielä useita kuukausia.

Rikokset tehtiin internetissä levitetyllä haittaohjelmalla, jonka avulla siirrettiin rahaa pankin asiakkaiden tileiltä muille pankkitileille Suomessa ja ulkomailla.

Toiminnassa käytettiin välikäsinä niin sanottuja muuleja eli henkilöitä, jotka oli värvätty ottamaan vastaan siirretyt rahat ja toimittamaan ne rikoksen päätekijöille. Näitä henkilöitä epäillään rahanpesusta. Muuleiksi on houkuteltu muun muassa eräiden www-sivujen kautta.

Haittaohjelmaa käyttäen on KRP:n mukaan tehty useita kymmeniä tilisiirtoja, joilla on siirretty tai yritetty siirtää varoja Nordean asiakkaiden tileiltä.

Nordea on korvannut haittaohjelman aiheuttamat rahalliset menetykset asiakkailleen. Tammikuussa pankki ilmoitti menetysten olevan noin 50 000 euroa.

Nordea vaatii nykyisin verkkopankissaan lisävahvistuksen poikkeuksellisille maksuille.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.