Mainos

Verkkopalvelu auttaa maahanmuuttajan uuden elämän alkuun

Miten solmin sähkösopimuksen? Entä mistä saan työtä tai opiskelupaikan? Näihin ja moniin muihin käytännön kysymyksiin vastaa maahanmuuttajille suunnattu verkkopalvelu.

Suomalaisesta yhteiskunnasta kertova sivusto palvelee käyttäjiään 15 kielellä, ja siitä vastaa Helsingin kaupungin kulttuuriasiainkeskus.

Vuodenvaihteessa palvelu uudistuu perin pohjin, kun sille viimein saadaan kunnollinen rahoitus. Viisivuotinen yhteistyösopimus takaa sivustolle reilun puolen miljoonan euron vuotuisen budjetin. Summa on kolminkertainen tähänastiseen verrattuna.

- Sivusto uudistuu kokonaisuudessaan. Esimerkiksi maahanmuuttajien erilaiset taustat voidaan ottaa paremmin huomioon, kertoo verkkopalvelusuunnittelija Elina Huhta.

Sivuja kehitetään käyttäjien antaman palautteen perusteella. Huhta kertoo, että maahanmuuttajat ovat toivoneet varsinkin niin sanottua hiljaista tietoa, jonka jokainen suomalainen tuntee.

- Kuten miten asioidaan erilaisten viranomaisten tai esimerkiksi taloyhtiön kanssa.

Sivuilla vierailee kuukausittain noin 50 000 kävijää. Määrä on merkittävä, sillä Suomessa asuu 130 000 ulkomaan kansalaista. Kansalaisuuden saaneita ulkomaalaistaustaisia on lisäksi kymmeniä tuhansia.

Kaikkia ei voida tavoittaa

Sivusto on saanut käyttäjiltään hyvän vastaanoton. Huhta kertoo, että viime vuonna tehdyn kävijätutkimuksen mukaan sivusto helpottaa elämää.

Huhta myöntää, ettei sivusto palvele kaikkia maahanmuuttajia. Jos tietoteknisissä taidoissa on puutteita tai kysymykset ovat hyvin tarkkoja, verkosta ei ole apua.

- On selvää, että verkolla on rajansa, ja siksi myös asiakaspalvelua pitää kehittää.

Maahanmuuttajien lisäksi nettipalvelua hyödyntävät heidän kanssaan työskentelevät ja muut viranomaiset. Tarkoituksena olisi kouluttaa myös maahanmuuttajajärjestöjen edustajia palvelun käyttöön.

Tähän saakka ongelmana on tosin ollut, että rajallisten resurssien takia palvelusta ei ole voitu tiedottaa tarpeeksi laajalti.

Palvelu löytyy osoitteesta www.infopankki.fi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.