Mainos

Verkkokauppa kasvaa hitaasti

Suomalaiset kuluttajat ostivat tavaroita viime vuonna 1,4 miljardilla eurolla verkkokaupasta. Se on neljä prosenttia vähittäiskaupasta ja eurooppalaista keskitasoa.

Verkkokauppa on lähes kolminkertaistunut kymmenessä vuodessa, mutta nyt kasvu on hidastunut. Viime vuonna se kasvoi kahdeksan prosenttia. Luvuista kertoo Asiakkuusmarkkinointiliitto (ASML) ja Itella yhteistyössä keräämiensä tilastojen perusteella.

Kasvua edellisvuodesta oli 8 prosenttia. Kymmenessä vuodessa tavaroiden verkkokauppa on lähes kolminkertaistunut. Luvut käyvät ilmi ASML:n ja Itellan tekemästä tilastolaskelmasta.

– Verkkokaupasta liikkuu paljon huhuja mutta yllättävän vähän faktaa, tutkimus- ja markkinointijohtaja Teemu Ylikoski ASML:stä toteaa.

– Ulkomailta tilaaminen kaksinkertaistui viime vuonna ja on nyt Suomessa selvästi yleisempää kuin EU:ssa keskimäärin, tutkimusjohtaja Heikki Nikali Itellasta sanoo.

Uusi tavaroiden verkkokauppaa mittaava tilasto julkistetaan jatkossa kaksi kertaa vuodessa. Siitä tulee myös Suomen virallinen tilasto Euroopan etämyyntijärjestön tilastointiin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.