Mainos

Verkkokauppa kääntyy oikeusasiamiehen puoleen

Tietotekniikan uutislehti ITviikko julkaisi joulukuussa artikkelin, jonka verkossa urheilukauppaa tekevä Sportus.fi kokee aiheuttaneen vahinkoa liiketoiminnalleen.

Sportus.fi aikoo kääntyä eduskunnan oikeusasiamiehen puoleen, koska ITviikko lainasi vahinkoa aiheuttaneessa jutussaan kuluttajaviraston lakimiehen antamaa arviota Sportus.fi-urheilukaupasta. Sportusta ei tyydyttänyt kuluttajaviraston antama selitys.

Kuluttajaviraston lakimies toteaa ITviikon jutussa, että vasta avatusta Sportus.fi-urheilukaupasta sai etsiä toimitusehtoja kissojen ja koirien kanssa. Lopulta sieltä löytyi kolme riviä toimitusehtoja. Sportus.fi:n sivuilla oli kuitenkin jo jutun ilmestyessä kerrottu toimitusehdoista selvästi laajemmin kuin lehden mainitsemat kolme riviä.

Sähköinen kaupankäynti puuttuu lainsäädännöstä

Kuluttajaviraston lakimies Kari-Matti Lehti on sitä mieltä, että jutun tehnyt toimittaja lainasi hänen sanojaan niin, että ne antoivat virheellisen kuvan kyseisen urheilukaupan verkkosivujen tasosta ja lainmukaisuudesta.

ITviikko ei suostunut tekemään oikaisua, koska se piti sekä juttua että lakimiehen siteerausta asianmukaisina. ITviikon päätoimittaja Jukka Nortio kertoi kuitenkin tarjonneensa Sportus.fi:lle kaksi kertaa mahdollisuutta vastineeseen, mutta Sportus.fi ei halunnut käyttää vastineoikeuttaan, vaan valitti edelleen asiasta kuluttaja-asiamiehelle.

Sportus.fi ei tyytynyt kuluttaja-asiamiehen selitykseen, jonka mukaan journalistinen terävöittäminen kuuluu asiaan. Ilmaisua "kolme riviä" ei kuluttaja-asiamies Erik Mickwitzin mukaan voi tulkita kuin lakitekstiä.

Sportus Finland Oy:n toimitusjohtaja Marcus Tilgmann huomauttaa, että sähköinen kaupankäynti on alue, johon Suomen lainsäädännössä ei ole otettu kantaa.

-Niinpä sähköisessä kaupassa pyritään soveltamaan voimassa olevaa lainsäädäntöä. Tilgmann ihmettelee, voiko kuluttajaviraston lakimies antaa "noin vain ja aivan vapaasti virheellistä ja puutteellista tietoa julkisuuteen". Lakimies Lehti käytti Tilgmannin mukaan varsin voimakkaita sanoja ja lausui ne viranomaisen ominaisuudessa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.