Mainos

Verkkokaupoista paljastui puutteita

Kuluttajaviranomaisten valvontaisku on paljastanut puutteita eurooppalaisten elektroniikkaa myyvien verkkokauppojen sivuilta. Pyyhkeitä jaettiin siitä, että sivustoilla annettiin harhaanjohtavia tietoja asiakkaiden oikeuksista ja tuotteiden lopullisista hinnoista.

Tutkimukseen osallistuivat 26 EU:n jäsenmaan lisäksi Norjan ja Islannin kuluttajansuojaa valvovat viranomaiset. Toukokuussa tutkittiin liki 370 elektroniikka myyvää verkkokauppasivustoa. Yli puolesta tutkituista verkkokaupoista löytyi lainvastaisuuksia.

Suomessa valvonnasta huolehti Kuluttajavirasto, joka tarkasti 12 suomalaisen elektroniikka-alan yrityksen verkkosivut. Tietokone-lehden mukaan yritykset olivat 3gshop, Datavirta, Elektroni, Euro1supply, Gigantti, Hobbyhall, Konebox, Netanttila ja Verkkokauppa.com sekä konkurssiin mennyt Fonepoint ja toimintansa lopettanut Hintatiikeri.

Suomalaisyritysten verkkosivut olivat pääasiassa kunnossa. Sen sijaan huomautettavaa oli toimituskustannusten ilmoittamisessa.

Lisäksi viranomaiset näkivät puutteita kaupan identiteetin ja yhteystietojen ilmoittamisessa Datavirta- ja Hobbyhall-kaupoissa. Datavirrassa ilmoitettiin olevan puutteita myös maksutapojen ja peruutusoikeuksien ilmoittamisessa, Tietokone-lehti kirjoittaa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.