Mainos

Verkkokaupassa myytiin epämääräisiä laseja auringonpimennystä varten – Amazon lupaa rahat takaisin asiakkailleen

Amazon palauttaa asiakkailleen rahoja suojalaseista, joita verkkokaupassa on myynnissä elokuun auringonpimennystä varten. Yhtiön julkaiseman turvallisuustiedotteen mukaan suojalasit eivät välttämättä täytä asianmukaisia turvallisuusstandardeja. 

Yhdysvalloissa näkyy elokuun 21. päivä auringonpimennys ja sen vuoksi esimerkiksi Amazon-verkkokaupassa on myyty suuria määriä suojalaseja, joiden avulla kuun taakse jäävää aurinkoa on turvallista katsoa. Kaikki myynnissä olleet lasit eivät kuitenkaan ole turvallisia tähän tarkoitukseen ja eräät Amazonissa myyvät jälleenmyyjät ovat kaupanneet väärennettyjä tai epäturvallisia suojalaseja. 

Amazon on itsekin huomannut, että osa laseista on epämääräisiä. Niiden suojalasien tuotesivut, joiden turvallisuutta Amazon ei ole pystynyt itse varmistamaan, ovatkin kadonneet verkkokaupasta. Näitä tuotteita ostaneet asiakkaat ovatkin saaneet rahansa takaisin verkkokaupalta, sekä varoituksen lasien mahdollisesti riittämättömästä suojasta auringon katsomiseen. 

Päätös on yllättänyt eräät jälleenmyyjät Amazonissa ja he väittävätkin, että myynnistä on myös vedetty laseja, jotka ovat luokiteltu turvallisiksi. Amazon kertoo, että he laskevat turvallisiksi vain sellaiset lasit, jotka täyttävät tietyn ISO-standardin. 

Amazon myöntääkin olevansa tarkoituksella ylivarovainen asiassa, sillä yhtiö haluaa painottaa turvallisuutta palvelussaan. ISO-standardien mukaiset suojalasit suodattavat auringonvalon 1/100000:aan. Vain rajattu joukko suojalaseista on lisäksi vielä Yhdysvaltain avaruushallinnon NASA:n ja Yhdysvaltain tähtitieteellisen seuran hyväksymiä.

Lähde: The Verge


***

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.