Mainos

Verisiä taisteluja Kaukasuksella

Kymmeniä ihmisiä on saanut surmansa rajuissa taisteluissa Dagestanissa ja Ingushiassa. Myös Ingushian sisäministeri kuoli taisteluissa.

Ainakin 57 ihmistä on saanut surmansa Ingushiassa ja Dagestanissa käydyissä rajuissa taisteluissa. Myös Ingushian sisäministeri Abubakar Kostojev kuoli taisteluissa.

Noin 200 naamioitunutta hyökkääjää aloitti järjestelmällisen hyökkäyksen eri kaupungeissa olevia poliisiasemia vastaan myöhään eilisiltana. Venäläisten turvallisuusviranomaisten mukaan myös Venäjän raja-asemat Tshetshenian rajoilla ovat joutuneet hyökkäysten kohteeksi.

Taistelut laantuivat aamulla, ja tilanne on saatu hallintaan ainakin Ingushian pääkaupungissa Nazranissa ja Dagestanissa. Viranomaiset uskovat hyökkääjien olevan tshetsheenitaistelijoita. Venäläislähteiden mukaan tshetsheenijohtaja Aslan Mashadov on uhannut kiihdyttää taisteluita alueella. Ingushia ja Dagestan ovat Tshetshenian rajanaapureita.

- He eivät pidä myönteisestä kehityksestä Kaukasuksella, Tshetsheniassa ja Ingushiassa, ja he tekevät parhaansa tilanteen sekoittamiseksi, myös terroristitoimin ja hyökkäyksin, Ingushian presidentti Murat Zjazikov kertoi uutistoimisto Itar-Tassille.

Tshetshenian sisäministeri Ali Alkhanov kertoi uskovansa, että iskujen takana olivat tsetshenialaisen sotapäällikön Shamil Basajevin joukot.

(MTV-STT)

(Kymmenen uutiset 22.06.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.