Mainos

Veripalvelujohtajan pitkä palkanmaksu herättää kiukkua SPR:ssä

Veripalvelun johtajan potkujen palkkajärjestelyt puhuttavat SPR:n sisällä. MTV3:lle puhuneet SPR:n ja Veripalvelun työntekijät eivät ymmärrä, miksi väärinkäytöksistä epäillylle Jukka Rautoselle maksetaan palkkaa heinäkuun loppuun asti.

- Kyllä tämä raivostuttaa. Tässä on selvä viesti: Jos rikkoo sääntöjä, saa palkkioksi "kultaisen kädenpuristuksen".

- Tästä on puhuttu meillä paljon tänään. Sairasloman pituutta on ihmetelty ja sitä, olisiko rivityöntekijän kohdalla vastaavassa tilanteessa toimittu näin.

- Hyvä, että hallitus päätti työsuhteen päättämisestä. Olisi saanut kyllä lähteä ilman mitään kompensaatiota, mutta ehkä siinä toimittiin joidenkin yleisten sääntöjen mukaan.

SPR:n hallitus tiedotti eilen, että Rautosen työvelvoite päättyy välittömästi. Palkanmaksun osalta noudatetaan kuitenkin normaalia irtisanomisaikaa. Puolen vuoden irtisanomisaika alkaa sen jälkeen, kun Rautosen sairasloma päättyy tammikuussa. Rautonen saa siis palkkaa heinäkuun loppuun asti. Hänen verotettava tulonsa oli viime vuonna reilut 126 000 euroa.

SPR:n hallituksen mukaan konsulttisopimuksia ei ole kilpailutettu sisäisten ohjeistusten mukaisesti ja hankinnoissa on muitakin puutteita. Rautonen itse on kiistänyt syyllistyneensä väärinkäytöksiin. Poliisi epäilee häntä luottamusaseman väärinkäytöstä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.