Mainos

Verinen yhteenotto Irakissa

Amerikkalaisjoukot lähestyvät Najafin pyhää kaupunkia ja radikaalin shiiajohtajan Maqtada al-Sadrin tukikohtaa. 43 shiiataistelijaa kuoli viime yön yhteenotoissa.

Taisteluhelikoptereiden tukemat amerikkalaisjoukot surmasivat viime yönä yönä ainakin 43 shiiataistelijaa pyhän Najafin kaupungin lähellä Irakissa.

Asukkaiden mukaan helikopterit tulittivat raketein radikaalin shiiajohtajan Moqtada al-Sadrin joukkojen tarkastuspistettä Kufan kaupungin laidalla, noin 10 kilometriä Najafista koilliseen. Sotilaat ja shiiajoukot olivat yöllä kahakoineet alueella. Yhteenotoissa haavoittui ainakin parikymmentä ihmistä.

Yhdysvallat on etsintäkuuluttanut al-Sadrin maltillisen uskonoppineen murhasta. Al-Sadr on joukkoineen linnoittautunut Najafiin ja sen ympäristöön. Irakin väliaikaishallinnon amerikkalainen johtaja Paul Bremer on kehottanut al-Sadria vetäytymään heti joukkoineen ja aseineen Najafin moskeijoista ja kouluista.

- Liittouma ei varmasti tule sietämään tällaista tilannetta. Näiden paikkojen palauttaminen rauhallisiksi hartauspaikoiksi on aloitettava heti, Bremer sanoi.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.