Mainos

Verinen pommi-isku vaati yli sata uhria Irakissa

Pommi räjähti pysäköidyssä kuorma-autossa torilla.

Ainakin 105 ihmistä on kuollut ja yli 250 haavoittunut, kun kuorma-autoon sijoitettu pommi räjähti täpötäydellä torilla maan pohjoisosassa.

Valtaisa räjähdys romahdutti useita rakennuksia Emerlin kylässä. Ilmaan singonneet sirpaleet surmasivat ihmisiä vielä satojen metrien päässä räjähdyspaikalta.

Kuolleita ja haavoittuneita on kiidätetty ambulansseilla ja yksityisautoilla lähiseudun sairaaloihin Tuz Khurmaton ja Kirkukin kaupungeissa.

Emerlin kylässä asuu Irakissa vähemmistönä eläviä turkmeeneja, jotka ovat shiiamuslimeja. Epäilyt iskun tekijästä suuntautuivatkin sunnimuslimien ääriryhmiin, joiden on tiedetty toimivan alueella.

Emerlin isku oli tuhoisin sitten huhtikuun puolivälin, jolloin lähes 200 ihmistä sai surmansa Bagdadissa tehdyissä pommi-iskuissa.

Irakin viranomaiset ja maassa olevat amerikkalaiset joukot ovat ponnistelleet pääkaupungin turvallisuuden parantamiseksi. Valvonnan tiukentuessa Bagdadissa pommi-iskujen tekijöiden onkin arveltu siirtävän toimintansa painopistettä maan pohjoisosaan.

Emerlin isku oli jo kolmas pommi-isku Pohjois-Irakissa eilisillan jälkeen.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.