Mainos

Verinen aborttifilmi paljasti lainsäädännön puutteet

Asiantuntijan mukaan verisen aborttifilmin näyttäminen rippikoululaisille toi esiin puutteita lainsäädännössä.

Filmi oli ladattu netistä, jossa se oli ilmaiseksi kaikkien nähtävänä. Syyttäjän mielestä kuvaohjelmalaki ei siksi koskenut filmiä eikä videon näyttänyt pappi syyllistynyt rikokseen.

Opetusministeriön hallitusneuvos Tuula Lybeckin mukaan ongelmana on, ettei ole olemassa lakia, joka kieltäisi netin epäilyttävän videomateriaalin näyttämisen alaikäisille.

- Tekniikka kehittyy nopeammin kuin lainsäädäntö, hän myöntää. Tämänhetkinen kuvaohjelmalaki on peräisin vuodelta 2000, ja sitä yritetään uudistaa "mahdollisimman pian".

Tekniikka tuottaa lainsäätäjälle lukuisia uusia pulmia. Esimerkiksi aborttifilmi oli peräisin ruotsalaiselta palvelimelta.

Helsinkiläisen Markuksen seurakunnan kappalainen näytti internetistä lataamansa verisen aborttivideon rippikoululaisille viime kesänä Vihdissä.

Tapauksesta nousi kohu. Kaupunginvaltuutettu Birgitta Dahlberg (r.) pyysi poliisia tutkimaan, rikkoiko pappi lakia näyttäessään 14-15-vuotiaille videon, joka ei valtion elokuvatarkastamon mukaan sovellu alle 18-vuotiaille.

Kihlakunnansyyttäjä Seita Heinström päätti esitutkinnan lopettamisesta tänään. Pappi on jo aiemmin saanut kirjallisen huomautuksen Porvoon piispalta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.