Verilöylyä Washingtonissa suunnitellut mies pidätetty

Yhdysvalloissa on pidätetty mies, jonka epäillään suunnitelleen terrori-iskuja pääkaupunkia Washingtonia ja puolustusministeriötä Pentagonia vastaan.

Viranomaisten mukaan epäilty suunnitteli käyttävänsä iskuihin kauko-ohjattavia lennokkeja, jotka hän aikoi lastata räjähteillä. Pommi-iskujen jälkeen mies aikoi hyökätä väkijoukkoon Washingtonissa ja ampua niin monta ihmistä kuin mahdollista.

Pidätetty on 26-vuotias Yhdysvaltain kansalainen. Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI:n mukaan mies oli suunnitellut "jihadiaan" viime vuoden alusta. Hänellä ei kuitenkaan tiettävästi ole suoria yhteyksiä mihinkään terroristijärjestöön.

FBI otti miehen kiinni eilen läheltä Bostonia kuukausia jatkuneen peiteoperaation jälkeen. FBI:n agentit esiintyivät miehen apureina ja jopa toimittivat tälle räjähteitä.

– Pidätys osoittaa, että yksittäinen ihminen voi muodostaa vakavan uhan, vaikka hänellä ei ole suoraa yhteyttä mihinkään terroristijärjestöön eikä hän ole saanut sellaiselta koulutusta, sanoi FBI:n erikoisagentti Richard DesLauriers.

(MTV3 - STT - AFP)

Lue myös:

    Uusimmat