Mainos

Verilöyly kahdessa amerikkalaiskirkossa

Poliisi ei ole kertonut, oliko ampuja sama molemmissa tapauksissa. Ampumisten motiivi on hämärän peitossa.

Yhdysvalloissa Coloradon osavaltiossa ainakin neljä ihmistä on kuollut kahdessa ampumavälikohtauksessa. Aiemmin poliisi ilmoitti uskonnollisiin kohteisiin tehtyjen iskujen uhrimääräksi jopa seitsemän.

Luodeista on lisäksi haavoittunut ainakin kuusi ihmistä, joista osan vammat ovat poliisin mukaan hengenvaarallisia.

Ensimmäinen ampumavälikohtaus sattui lähetystyöntekijöiden koulutuskeskuksessa lähellä osavaltion pääkaupunkia Denveriä. Tuntemattoman vaaleaihoisen asemiehen luoteihin kuoli kaksi lähetystyöntekijää ja kaksi loukkaantui.

Myöhemmin tuntomerkkeihin sopiva nuori mies avasi tulen vain reilun sadan kilometrin päässä koulutuskeskuksesta sijaitsevan evankelisen New Life -kirkon pihalla. Mies ehti surmata yhden ihmisen ennen kuin kirkon vartija ampui hänet. Lisäksi neljä ihmistä loukkaantui.

Toistaiseksi ei ole tietoa, onko ampumavälikohtauksilla yhteyttä toisiinsa. Myös ampumisten motiivi on yhä hämärän peitossa.

New Life -kirkko ryvettyi viime vuonna seksiskandaalissa. Kirkon perustaja, pastori Ted Haggard erosi tehtävästään seurakunnan johdossa jäätyään kiinni seksipalveluiden ostamisesta ja huumeiden käytöstä.

(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.