Mainos

Verheugen: Kiistat Turkin kanssa selvitetty

Turkin pääministeri Recep Tayyip Erdogan matkusti tänään Brysseliin setvimään Turkin rikoslakiuudistusten viivästymisestä alkanutta kiistaa.

EU:n laajentumiskomissaari Günter Verheugenin mukaan EU:n ja Turkin väliset kiistat rikoslain uudistuksista on selvitetty. Verheugen antoi ymmärtää tiedotustilaisuudessa Brysselissä, että hän olisi valmis aloittamaan jäsenyysneuvottelut Turkin kanssa.

Brysselissä vieraileva Turkin pääministeri Recep Tayyip Erdogan lupasi samassa tiedotustilaisuudessa, että hän aikoo ajaa voimakkaasti Turkin parlamentissa rikoslain uudistusta. Hallitus tekee Erdoganin mukaan vakavasti töitä sen eteen, että kaikki uudistukset pannaan täytäntöön.

Turkin valtiollisen uutistoimiston Anatolian mukaan Turkin parlamentti kokoontuu sunnuntaina keskustelemaan rikoslain uudistamisesta. EU-lähteiden mukaan Erdogan oli luvannut tänään, että uudelleen käsittelyyn tulevassa rikoslaissa ei ole kiisteltyä kohtaa aviorikoksesta.

EU:n komission on määrä antaa 6. lokakuuta raportti Turkin edistymisestä kohti EU-jäsenyyttä.

Varsinaisten jäsenyysneuvotteluiden mahdollisesta aloittamisesta päätetään joulukuun puolivälissä. Jos Turkin kanssa päätetään aloittaa jäsenyysneuvottelut, kestävät ne arvioiden mukaan useita vuosia. Varsinainen jäsenyys tuskin toteutuu ainakaan ennen vuotta 2010.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.