Mainos

Verheugen: EU:n laajentuminen paljon luultua kalliimpaa

Euroopan unionin laajentumisen kustannukset ovat paljon aiemmin arvioitua suuremmat, sanoo saksalainen Günter Verheugen, jonka on määrä vastata laajentumisneuvotteluista uudessa komissiossa. Verheugen sanoo Der Spiegel -lehdessä, että pelkästään laajentumisen ympäristökustannukset, jotka on arvioitu 120 miljardiksi euroksi (n. 710 miljardia mk) 20 vuoden kuluessa, ovat erittäin alimitoitetut.

Verheugen on nimetty Romano Prodin johtamaan uuteen komissioon vastaamaan EU:n laajentumisesta. EU:n parlamentin on määrä äänestää uuden komission hyväksymisestä ensi viikolla. Verheugen sanoi, että Puolan, Tshekin, Unkarin, Slovenian, Viron ja Kyproksen kanssa käynnissä olevien jäsenyysneuvottelujen pahimmat karikot ovat vielä edessäpäin. Verheugen antoi ymmärtää, että Tshekki ei ehkä olisi mukana uusien jäsenmaiden ensi katraassa.

Tshekin edellinen hallitus "ei ottanut jäsenyysneuvotteluja erityisen vakavasti", Verheugen sanoi. Sitä vastoin Verheugen sanoi kannakseen, että jo Helsingin EU-huippukokouksessa joulukuussa olisi päätettävä seuraavan jäsenehdokasryhmän hyväksymisestä. Tällöin olisi kuitenkin tehtävä ero eri maiden kesken: Romanialle ja Bulgarialle olisi rehellisesti todettava, etteivät ne voi päästä EU:hun yhtä pian kuin Latvia ja Malta, Verheugen totesi.
(STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.