Mainos

Verdin Rigoletto avaa Oopperajuhlat

Verdin Rigoletto ja Wagnerin Tristan ja Isolde ovat Savonlinnan oopperajuhlien yleisön suosikit tänä kesänä. Kumpaankin on myyty huikea määrä lippuja ennakkoon. Hyvällä onnella paikan voi kuitenkin saada vielä molempiin.

Viime kesältä ohjelmistossa jatkava Rigoletto avaa Oopperajuhlat huomenna. Tristan ja Isolde on tämänvuotisten juhlien toinen uutuusooppera Aarre Merikannon Juhan lisäksi. Kolmenkymmenen vuoden takaa Olavinlinnaan palaavan Juhan suosio on sekin ollut iloinen yllätys juhlien järjestäjille. Viiden näytöksen lipuista reilu 80 prosenttia on myyty.

Kaikkiaan juhlien ennakkomyynti on noudatellut viimevuotista linjaa. Lipuista noin 85 prosenttia on mennyt kaupaksi jo juhlakauden kynnyksellä.

Savonlinnan oopperajuhlat viettää tänä kesänä 90-vuotissyntymäpäiviään. Kuin sen kunniaksi tapahtuma on saanut puitteensa ihanteelliseen kuntoon: Olavinlinnan sadekatos valmistui jo pari vuotta sitten, ja tästä kesästä lähtien juhlien konserttitarjonta keskittyy Wanhan kasinon yhteyteen nousseeseen 800-paikkaiseen Savonlinnasaliin. Juhlien markkinointipäällikkö Helena Kontiainen arvelee, että uusi sali on saattanut herättää uteliaiden kiinnostuksen. Siellä järjestettävistä konserteista juhlien taiteellisen johtajuuden juhlakauden jälkeen jättävän Jorma Hynnisen läksiäiskonserttiin ja Timo Mustakallio -laulukilpailuun on saatavilla enää kourallinen lippuja.

Timo Mustakallio -laulukilpailu järjestetään 28. heinäkuuta. Päivää ennen Savonlinnasalissa kuulijoiden korvia hellii kilvan edellisen voittajan sopraano Helena Juntusen konsertti. Juhlien 90-vuotisjuhlinta huipentuu suureen Oopperajuhlien vuosikymmenet -gaalakonserttiin Olavinlinnassa 21. heinäkuuta. Sekin on käytännössä myyty loppuun, mutta aina kannattaa lippuja kysellä.

Rigoletton lisäksi juhlilla jatkaa aikaisemmilta vuosilta Gounodin Faust. Tämän kesän vierailija Deutsche Oper am Rhein tuo Savonlinnaan Wagnerin Nürnbergin mestarilaulajat ja Richard Straussin Ruusuritarin, joita kumpaakaan ei ole ennen esitetty Olavinlinnan näyttämöllä. Kaikkiin esityksiin löytyy vielä lippuja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.