Mainos

Venuksen outo kirkas piste hämmästyttää tähtitieteilijöitä

Tähtitieteilijät ovat ihmeissään Venus planeetan pilviin ilmestyneestä omituisesta kirkkaasta pisteestä. Pisteen havaitsi ensimmäisenä tähtitieteen harrastelija 19.7. Euroopan avaruusjärjestön ESA:n Venus Express -luotain vahvisti myöhemmin havainnon.

Piste on alkanut laajentua ja levitä Venuksen ilmakehän tuulien mukana. Tutkijat ovat epävarmoja, mikä on aiheuttanut kirkkaan pisteen kymmenien kilometrien korkeudelle.

Tulivuoren purkausta pidetään yhtenä mahdollisuutena. Purkauksen olisi tarvinnut olla kuitenkin äärimmäisen voimakas, jotta se olisi läpäissyt planeetan vahvan ilmakehän.

Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoo verkkosivuillaan, että toinen mahdollisuus on auringosta lähtöisin olevat varautuneet hiukkaset, jotka reagoivat Venuksen ilmakehässä. Vaihtoehtoisesti kyseessä voisi olla myös turbulenssi, joka on kerännyt kirkasta materiaalia tiiviimmin yhteen.

Jupiter

Venuksessa on aiemminkin havaittu kirkkaita alueita, mutta nyt havaittu täplä on epätavanomainen koska se on keskittynyt suhteellisen pienelle alueelle.

Tähtitieteilijät ovat viime aikoina tutkineet Jupiterissa havaittua "arpea", jonka uskotaan syntyneen komeetan iskeytymisestä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.