Mainos

Venezuelan valtion öljy-yhtiön johtoon Opecin pääsihteeri

Opecin pääsihteeri Ali Rodriguez siirtyy Venezuelan valtion öljy-yhtiön johtajaksi, ilmoitti Venezuelan energiaministeri Alvaro Silva eilisiltana. Rodriguez toimi Venezuelan energiaministerinä ennen siirtymistään Opecin pääsihteeriksi.

Opecin tiedottajan mukaan Rodriguez ei kuitenkaan jätä tehtäväänsä välittömästi, vaan vasta "jonkin ajan kuluttua". Toisen Opec-lähteen mukaan johtajanvaihdos tapahtunee vasta kesäkuun Opec-kokouksen jälkeen, ja seuraajan nimittäminen voi venyä jopa syksyyn saakka.

Venezuelan öljyalan lakot johtivat aiemmin huhtikuussa maanlaajuiseen lakkoon, joka puolestaan johti vallankaappausyritykseen. Presidentti Hugo Chavez syrjäytettiin vallasta kahdeksi päiväksi viime viikolla.

Talouselämän edustajat sanoivat, että Rodriguezin nimitys rauhoittaa tilannetta. Myös öljyn tuotantokustannusten odotetaan laskevan.

Iranissa vierailulla oleva Chavez sanoi tänään, että vallankaappausyritys oli myös yritys irrottaa Venezuela öljynviejämaiden järjestöstä Opecista. -Vallankaappausta yrittäneet halusivat lisätä öljyntuotantoa ja katkaista suhteet Opeciin, Chavez kertoi Iranin presidentille Mohammad Khatamille. Venezuela on maailman neljänneksi suurin öljyntuottaja.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.