Mainos

Venezuelan tv-mielenosoituksissa loukkaantui kymmenen opiskelijaa

Venezuelan vanhin televisioasema RCTV vaikeni sunnuntai-iltana sen jälkeen kun presidentti Hugo Chavez oli kieltäytynyt uusimasta sen toimilupaa. Suomessa vieraileva Chilen presidentti on huolissaan Venezuelan sananvapaustilanteesta.

Ainakin kymmenen opiskelijaa loukkaantui eilisiltana Venezuelassa, kun opposition televisioaseman sulkemista vastustaneet mielenosoittajat ottivat yhteen turvallisuusjoukkojen kanssa. Turvallisuusjoukot käyttivät kyynelkaasua Caracasissa ja Valenciassa.

Presidentti Hugo Chavez ei uusinut RCTV-yhtiön toimilupaa, ja sen lähetykset loppuivat sunnuntai-iltana. Venezuelan hallitus perusti sen tilalle oman kanavansa.

Venezuela ilmoitti eilen nostavansa syytteen amerikkalaista CNN-kanavaa vastaan sen vuoksi, että CNN oli yhdistänyt Chavezin al-Qaida-verkostoon. CNN myönsi esittäneensä videopätkän Chavezista ja al-Qaidasta, mutta pahoitteli "tahatonta virhettä". CNN kiisti osallistuvansa Venezuelan presidentin halventamiseen.

Toisen syytteen hallitus nostaa venezuelalaista paikallis-tv:tä vastaan, koska se on hallituksen mukaan kehottanut Chavezin murhaamiseen. Tv oli esittänyt pätkän paavi Johannes Paavali II:n murhayrityksestä vuonna 1981.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Chilen presidentti huolissaan Venezuelan kehityksestä

Chilen presidentti Michelle Bachelet on huolissaan Venezuelan poliittisesta kehityksestä. Erityisen huolissaan hän on Venezuelan sananvapaustilanteesta sen jälkeen, kun presidentti Hugo Chavez äskettäin lakkautti maan suurimman yksityisen televisiokanavan.

Suomessa vieraileva Bachelet kommentoi Venezuelan tilannetta tiedotustilaisuudessaan presidentti Tarja Halosen kanssa.

Bacheletin mukaan diktatuurin läpikäyneessä Chilessä sananvapaus on ensiarvoisen tärkeässä roolissa.

- Chilelle paras kehitysstrategia on ollut avoin talous demokraattisessa yhteiskunnassa. Olemme valmiit jakamaan tämän strategian muiden maiden kanssa, Bachelet sanoi.

Bachelet kiitti tiedotustilaisuudessa Suomea Chilen auttamisesta "sekä hyvinä että huonoina aikoina".

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.