Mainos

Venezuela: USA ja Kolumbia kaavailevat hyökkäystä

Venezuela väittää Yhdysvaltojen ja Kolumbian suunnittelen hyökkäystä maahan. Venezuelan edustaja kertoi eilen YK:n pääsihteeri Ban Ki Moonille, että Yhdysvaltain tukema Kolumbia kaavailee aggressiivista hyökkäystä Venezuelan maaperälle.

Venezuelan presidentin Hugo Chavezin mukaan uhka Kolumbian hyökkäyksestä on suurempi kuin koskaan. Chavez uhkasi katkaista öljytoimitukset Yhdysvaltoihin, jos Kolumbia hyökkää maahan amerikkalaisten tukemana.

Yhdysvallat on sanomut, että heillä ei ole mitään aikomuksia osallistua hyökkäyksiin Venezuelan maaperällä. Maa myös muistutti öljytoimitusten hyödyttävän sekä Yhdysvaltoja että Venezuelaa.

Chavez katkaisi diplomaattisuhteet naapurimaa Kolumbiaan viime viikolla, kun Kolumbia oli väittänyt vasemmistolaisten Farc-sissien majailevan Venezuelassa. Venezuela kertoi vahvistaneensa joukkoja maiden rajalle ja asettaneensa armeijan valmiustilaan.

Arvioiden mukaan Chavez yrittää syytöksillään kiinnittää venezuelalaisten huomion pois kotimaan ongelmista vaalien alla.

(MTV3 - STT - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.