Mainos

Venezuela pui vaihtoehtoja turvallisuusneuvosto-kilvassa

Venezuela ja Guatemala kisaavat YK:n turvallisuusneuvoston eteläamerikkalaisen jäsenmaan paikasta. Kyse on kaksivuotisesta vaihtuvan jäsenen paikasta.

Venezuelan YK-lähettilään mukaan maa etsii keinoja ratkaistakseen kamppailunsa YK:n turvallisuusneuvoston paikasta Guatemalan kanssa.

Bolivian presidentti Evo Morales sanoi vierailullaan El Alton kaupungissa, että Venezuela on jo päättänyt vetäytyä kisasta ja on täten antanut mahdollisuuden Bolivian ehdokkuudelle.

Venezuelan YK-lähettiläs torjui kyseiset puheet sanomalla, että ehdokkuuden luovuttaminen Bolivialle olisi vain yksi mahdollinen ratkaisu.

- On olemassa monia mahdollisia ratkaisuja. Tutkimme nyt niitä, totesi YK-lähettiläs Francisco Arias Cardenas puhelinhaastattelussa.

Uutistoimisto dpa kertoi lainaten Venezuelan ulkoministeri Nicolas Maduroa, että maa voisi harkita kisasta vetäytymistä, mikäli kilpakumppani Guatemala tekee samoin. Guatemalan ulkoministeri Gert Rosenthal ehätti kuitenkin jo vakuuttamaan, ettei maalla ole aikomusta vetäytyä kamppailusta.

YK:n turvallisuusneuvoston eteläamerikkalaisen jäsenmaan paikasta kisaavat Guatemala ja Venezuela. Kumpikaan maa ei ole saanut tarpeeksi ääniä taakseen YK:n yleiskokouksessa, jossa valinnasta on äänestetty 35 kertaa. Kyse on kaksivuotisesta vaihtuvan jäsenen paikasta.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.