Mainos

Venezuela Chavezin takana kansanäänestyksen alla

Tuoreimman mielipidemittauksen mukaan Venezuelan presidentti Hugo Chavez on niukasti kiinni voitossa ennen ensi kuussa pidettävää kansanäänestystä.

Venezuelalaiset äänestävät 15. helmikuuta esityksestä, joka antaisi Chavezille mahdollisuuden jatkaa presidenttinä vielä nykyisen kauden jälkeen.

Datanalisisin mielipidemittauksen mukaan 51,5 prosenttia kansasta kannattaa esitystä ja 48,1 prosenttia vastustaa sitä. Viime kuussa tehdyssä kyselyssä kannattajien osuus oli 40 prosenttia. Tämän kuun puolivälisssä tehtyyn kyselyyn vastasi 1300 ihmistä ja sen virhemarginaali on 2,7 prosenttiyksikköä.

Sosialistinen ja Yhdysvaltain-vastainen Chavez hävisi vuonna 2007 niukasti kansanäänestyksen, jossa hän pyysi valtakirjaa saada jatkaa presidenttinä niin kauan kuin voittaa vaalit. Chavez kertoo yrittävänsä uudestaan, koska hän tarvitsee lisää aikaa syventääkseen sosialistista vallankumoustaan.

Hugo Chavezilla on nyt menossa toinen kuusivuotiskausi Venezuelan johdossa. Jollei perustuslakia muuteta, hän joutuu jättämään virkansa vuonna 2013.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.