Mainos

Venevertaukset vilisivät vappupuheissa – huutia saivat muun muassa hallituksen aikeet työajan pidentämisestä

1:59

Vappupuheissa vaadittiin tänään niin airoihin tarttumista kuin varoitettiin veneen keikuttajiakin. Hallitus sai moitteita muun muassa suunnitelmistaan pidentää työaikaa.

Palkansaajakeskusjärjestö SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly vaatii yrityksiltä työpaikkoja kilpailukykysopimuksella saatavien menohelpotusten vastineeksi.

Lyly piti tänään viimeisen vappupuheensa SAK:n puheenjohtajana, koska hän luopuu tehtävästä kesällä.

Puheessaan Lyly katsoi, että yritysten selitykset saavat nyt riittää. Hän vaati yrityksiltä investointeja ja työpaikkoja, koska ne ovat saamassa kilpailukykysopimuksessa miljardiluokan menohelpotukset.

Työnantajapuolella Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies moitti vappukirjeessään pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallitusta siitä, että se on hukannut tilaisuutensa tehdä uudistuksia.

Suomen Elintarviketyöläisten Liiton puheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen puolestaan piti Sipilän hallituksen hanketta työajan pidentämisestä järjettömänä. Kautosen mukaan pidentäminen lisäisi työttömyyttä. 

– Työajan pidentäminen toimisi vastoin hallituksen tavoittelemaa tuottavuuden kasvua ja uusien työpaikkojen syntyä, Kautonen sanoi puhuessaan Kankaanpäässä ja Jämijärvellä.

Vapun puhutuimman puheen piti ehkä perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini, joka lausui puheensa osana presidentti Kyösti Kallion talvisodanaikaisen rukouksen. Soini puhui kristillisten järjestöjen vapputapahtumassa Senaatintorilla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.