Mainos

Venekauppa käy - talvisäilytyspaikoista pulaa

Veneet käyvät yhä hyvin kaupaksi. Joka kolmas suomalainen kotitalous omistaa jo veneen. Talvisäilytyspaikoista on kuitenkin pulaa.

Veneiden talvisäilytyspaikat loppuvatkin kesken etenkin eteläisimmässä Suomessa. Venetiheys on Suomessa maailman suurin Norjan ja Uuden-Seelannin kanssa. Helsinkiläiset veneilijät joutuvat etsimään yhä useammin säilytystiloja muualta Suomesta.

Noin 90 prosenttia Suomessa myytävistä veneistä on alle 5,5 metriä pitkiä mökkiveneitä. Tavallinen mökkivene perämoottoreineen maksaa 10 000 eurosta ylöspäin. Monen kesämökin laiturin päästä löytyvä soutuvene irtoaa alle tuhannella eurolla.

Venekaupassa on menossa kymmenes peräkkäinen kasvun vuosi. Viime vuonna kolmasosa veneistä meni vientiin, tärkeimpiä vientimaita ovat Norja ja Ruotsi.

Kolmen ensimmäisen kuukauden tilastojen perusteella esimerkiksi perämoottorikauppa on kasvanut yhdeksän prosenttia ja venekauppa Suomessa kuusi prosenttia.

Venemäärän kasvaessa veneiden talvisäilytyspaikat eivät pysy perässä. Ongelma on pahin pääkaupunkiseudun suurissa kaupungeissa. Rannat on valjastettu mieluummin asuntorakentamiseen ja vapaa-ajankäyttöön kuin epämääräisen näköisille venevarastoille.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 06.05.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.