Mainos

Veneilijöille kymmeniä rikesakkoja

Varustepuutteet ovat yleisin sakotuksen aihe. Pian pari vuotta käytössä ollut veneilijöiden rikesakko näyttää toimivan hyvin.

Poliisi määrää veneilijöille kaikilla isoilla vesistöalueilla kesäkuukausien aikana kymmenittäin rikesakkoja.

Vesiliikennerikkomuksissa rikesakoista onkin tullut pääasiallinen rangaistuskeino. Rikesakkoja on voitu jakaa vesiliikenteessä syyskuun alusta 2005 alkaen.

Eniten rikesakkoja aiheuttavat varustepuutteet. Palosammuttimista sakotetaan eniten. Lisävarusteiden lisäksi poliisi voi antaa 20-60 euron rikesakon myös veneen asiakirjojen puuttumisesta, lievästä ylinopeudesta, tai merkillä tai opasteella ilmaistun kiellon rikkomisesta. Muista rikkeistä määrätään päiväsakko.

- Pelastusliivit katsotaan niin tärkeiksi, että niiden puuttumisesta annetaan päiväsakkoja, kertoo ylikonstaapeli Ismo Finer Savonlinnan liikkuvasta poliisista

Esimerkiksi Helsingin venepoliisi arvioi kirjoittavansa tänä kesänä yli sata rikesakkoa. Myös Saimaan vesillä jaetaan kymmeniä rikesakkoja kesäkuukausina.

- Pohjois-Karjalan vesillä on annettu vuoden aikana useita kymmeniä, ehkä jopa sata rikesakkoa, arvioi ylikonstaapeli Antti Sistonen Joensuun liikkuvasta poliisista.

Myös Inari-Utsjoen poliisilaitoksen arvio on samaa suuruusluokkaa Inarijärvellä.

Sakkoa lievemmän rangaistuksen käyttöönotto on saanut myönteisen vastaanoton niin poliisien kuin veneilijöidenkin keskuudessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.