Mainos

Venealan myynti suunnilleen ennallaan

Veneala on kasvattanut alkuvuonna moottori- ja pienveneiden kappalemääräistä myyntiään. Finnboatin toimitusjohtaja Jouko Huju enustaa, että venemyynnin arvo ei kotimaassa kuitenkaan tänä vuonna kasva.

Veneala on kasvattanut alkuvuonna moottori- ja pienveneiden kappalemääräistä myyntiään 13,7 prosenttia. Venealan keskusliiton Finnboatin tilastointiin osallistuvat yritykset toimittivat tammi-kesäkuussa asiakkaille kotimaahan lähes 9 000 venettä ja vientiin yli 7 000 venettä.

Kappalemääräiset luvut eivät sisällä purjevenemyyntiä, josta ei tässä vaiheessa vuotta ole tilastoja käytettävissä. Viime vuonna myytiin uusia yli 26 jalan purjeveneitä Suomessa yhteensä 155.

-Euromääräisesti mitattuna, kun huomioidaan suurten veneiden kysynnän lasku, voidaan arvioida, että venemyynnin arvo ei kotimaassa kuitenkaan tänä vuonna kasva, ennustaa Finnboatin toimitusjohtaja Jouko Huju.

Uiva venenäyttely avattiin torstaina puolenpäivän aikaan Helsingissä Lauttasaaressa. Uiva venenäyttely järjestetään nyt kahdeksannen kerran HSK:n kerhosatamassa Lauttasaaressa. Esillä on yli 200 pien- ja moottorivenettä, 63 purjevenettä sekä venealan tarvikkeita, varusteita ja moottoreita maaosastoilla. Tapahtuma on maan laajin venealan ulkonäyttely.

Viennin ykkösmaa Ruotsi

Tammi-toukokuun tullitilastojen mukaan Ruotsi jatkaa suomalaisen veneviennin selkeänä ykkösmaana 25 prosentin osuudella. Norja on kakkosena 24 prosentin osuudella ja Britannia kolmantena 10 prosentin osuudella.

Tammi-toukokuussa veneitä tuotiin kappalemääräisesti eniten Ruotsista eli 334 venettä ja euroissa mitattuna Yhdysvalloista 3,1 miljoonan euron edestä. Kaikkiaan tämän jakson aikana tuotiin 1508 venettä yhteisarvoltaan 18,8 miljoonaa euroa. Kappalemääräisesti tässä oli kasvua lähes 31 prosenttia ja euroissa 29 prosenttia.

Veneteollisuuden ja kaupan liikevaihto oli viime vuonna noin 450 miljoonaa euroa Finnboatin jäsenyritysten liikevaihdolla mitattuna. Tästä teollisuuden vienti oli noin 200 miljoonaa euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.