Venäläisvirkamies MTV:lle: Greenpeace- ja Pussy Riot -aktivistit vapautetaan

19:47

Pussy Riot –punkaktivistit vapautunevat vankilasta uuden vuoden tienoilla, kertoo armahdusta työstäneen työryhmän johtaja Vladimir Osetskin MTV Uutisille.

Venäjä armahtaa suuren joukon vankeja perustuslain 20-vuotispäivän kunniaksi. Armahdettavien joukossa ovat ainakin Pussy Riot -punkyhtyeen jäsenet sekä Greenpeace-aktivistit, kertoo armahduksien ehtoja duumassa työstäneen työryhmän johtaja Vladimir Osetskin. Greenpeacen vangittujen aktivistien joukossa on myös suomalainen Sini Saarela. Armahdukset eivät koske miljardööri Mihail Hodorkovskia tai oppositioaktivisti Aleksei Nalvalnya.

– Greenpeacen aktivistien vapauttaminen on ehdottomasti myönteinen signaali. Olen myös tyytyväinen siihen, että vapautuvien joukossa on myös raskaana olevia naisia sekä naisia, joilla on pieniä lapsia. Myös monet sairaat pääsevät vapauteen, Osetskin kertoo.

Osetskin johtaa Venäjän vankilaolojen kehittämiseen pyrkivää yhdistystä. Hän myös osallistui presidentti Vladimir Putinin kanssa käytyihin neuvotteluihin armahdusten ehdoista.

Armahdukset koskevat erityisesti niitä vankeja, jotka kuuluvat erityisiin sosiaaliryhmiin, kuten nuorisovankeja, pienten lasten äitejä, sekä vammautuneita. Vankien joukossa on myös rikollisia, jotka ovat työskennelleet isänmaan hyväksi esimerkiksi Tšernobylin katastrofin jälkeisessä siivoustyössä. Armahdusten lisäksi suuri joukko vankeja pääsee ehdonalaiseen.

Venäjä on myöntänyt joukkoarmahduksia ennenkin. Viimeksi vuonna 2010 Venäjä armahti erityisesti vankeja, jotka olivat osallistuneet toiseen maailmansotaan.

 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja