Mainos

Venäläisviranomaisia pidätetty Moskovan teatterikaappauksesta

Venäjällä on pidätetty useita maan turvallisuuspalvelun jäseniä Moskovan teatterikaappauksesta.

Heidän epäillään avustaneen tshethseenikapinallisia teatterikaappauksen suunnittelussa kertomalla miten viranomaiset toimivat tämänlaatuisissa kriisitilanteissa.

Venäjän turvallisuusjoukot ovat pidättäneet yli 30 ihmistä epäiltyinä avunannosta teatterikaappausdraamaan. Pidätettyjen joukossa on useita maan turvallisuuspalvelun jäseniä, jotka ovat toimineet sekä poliittisina neuvonantajina että turvallisuusvirkailijoina.

Samaan aikaan maailmalla yritetään selvittää iskussa käytetyn tainnutuskaasun koostumusta, Britannia tutkii kahta kansalaistaan jotka selvisivät hengissä.

Venäjällä kaasunkäyttöä pidetään edelleenkin onnistuneena ratkaisuna, tuore mielipidetiedustelu kertoo että 85 prosenttia kansasta tukee presidentti Vladimir Putinia. Nopeasti tainnuttava kaasu kieltämättä esti näitä ihmispommeja aiheuttamasta vielä laajempaa tuhoa, mutta etenkin maista joiden kansalaisia on menehtyneiden joukossa, on noussut moitteita Venäjän viranomaisia kohtaan.

Tainnutuskaasun koostumuksen salailu on saanut jo suurvaltapoliittisia mittasuhteita, eilen Yhdysvallat vetosi Venäjään, jotta se voisi hoitaa maansa kansalaista ja tuoreimpien tietojen mukaan Britannia tutkii nyt kahden iskusta selvinneen kanslaisensa verinäytteitä ja vaatteista otettuja kudosnäytteitä, jotta kaasun alkuperä selviäisi.

Venäläisten viranomaisten kanta on yksinkertainen, alkuperää ei kerrota, tiedolla ei haluta auttaa niitä jotka suunnittelevat vastaavanlaisia iskuja uudelleen.

Turvallisuusviranomaiset eivät ole viikonlopun jälkeen istuneet toimettomina, kaikkiaan pidätyksiä on tehty kymmeniä, viimeisin viime yönä. BBC:n tietojen mukaan 30 pidätetyn joukossa on myös maan turvallisuusviranomaisia, sekä polittisina neuvonantajina toimineita että turvallisuusvirkailijoita. Heidän epäillään avustaneen Tshethseenikapinallisia teatterikaappauksen suunnittelussa kertomalla miten viranomaiset toimivat tämänlaatuisissa kriisitilanteissa.


Moskovan kaappauksen uhrien määrä on lisääntynyt kahdella. Kaupungin terveysviranomaisten mukaan
kaksi kaappauksessa vapautetuista panttivangeista on menehtynyt vammoihinsa sairaalassa viimeksi kuluneen vuorokauden aikana. Kuolleiden panttivankien kokonaismäärä nousi näin ollen 119:ään.

Moskovan sairaaloissa on edelleen hoidettavana 245 iskussa loukkaantunutta, vakavassa tilassa on 16. Tänään on tarkoitus haudata nelisenkymmentä iskun uhria.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 30.10.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.