Mainos

Venäläistroikka neuvottelee Belgradissa

Naton koneet ovat jatkaneet yöllä ilmahyökkäyksiään Jugoslaviassa. Uutistoimisto Tanjugin mukaan Nato on iskenyt muun muassa Belgradin koillispuolelle. Kohteena oli tiettävästi armeijan lentokalustoa rakentava tehdas. Tietoja mahdollisista osumista ei ole annettu. Myös Montenegron pääkaupungin Podgorican läheisyydessä on raportoitu räjähdyksiä. Venäjän pääministeri Jevgeni Primakov saapui tänään diplomaattivierailulle Belgradiin, kertoivat uutistoimistot.

Yhdysvallat on ilmoittanut lähettävänsä 20 uutta taistelulentokonetta Naton operaatioon Jugoslaviassa. Yhdysvaltain edustajien mukaan maavoimien lähettäminen Jugoslaviaan ei olisi mikään"maaginen" ratkaisu.

Koneiden joukossa on muun muassa viisi B-1-pommikonetta, joita käytettiin Irakissa viime joulukuussa ja viisi EA-6B tutkanhäirintäkonetta sekä kymmenen polttoaineen täydennyskonetta. B1-koneita ei ole tähän mennessä käytetty Jugoslaviaa vastaan. Naton taistelukone, jonka oletetaan olevan Britannian Harrier-hävittäjä, ammuttiin alas Montenegron yllä, Serbian radio kertoi tänään. Radion mukaan kone tuli alas Podgorican eteläpuolella. Nato kiistää väitteen.

Venäjän pääministeri Jevgeni Primakov saapui tänään aamupäivällä Jugoslavian pääkaupunkiin Belgradiin, kertoi uutistoimisto Itar-Tass. Primakov aikoo tiettävästi yrittää taivutella Jugoslavian presidentin Slobodan Milosevicin allekirjoittamaan rauhansopimuksen.

Venäjän presidentti Boris Jeltsin sanoi tänään uskovansa, että Primakovin matka tuo ratkaisun kriisiin. Primakovin odotetaan saavan Belgradissa lämpimän vastaanoton. Aamupäivällä ei ollut tiedossa, milloin hän tapaa Milosevicin. Primakovin mukana matkustavat ulkoministeri Igor Ivanov ja puolustusministeri Igor Sergejev sekä kaksi tiedustelupalvelun edustajaa.

Presidentti Boris Jeltsin teki aloitteen eilen Kosovon kriisin ratkaisemiseksi määräämällä pääministerinsä neuvottelemaan Jugoslavian ja Yhdysvaltain edustajien kanssa. Nato on ilmoittanut, ettei se lopeta Jugoslavian ilmaiskuja ennen kuin Jugoslavian presidentti Slobodan Milosevic lopettaa Kosovon albaanien vastaiset toimet.
(MTV3-STT-AFP-Reuters)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.